Uxbridge Fire Headquarters

After a feasibility study determined that renovation of the aging, undersized existing fire headquarters was not economically practical, Context Architecture designed a new, larger station that will more readily accommodate larger apparatus and provide firefighters with a more comfortable living quarters.

The new station was constructed on a parcel beside the existing station, which was then demolished and replaced with parking for the adjacent, historic Town Hall. Situated perpendicular to the street to make best use of the site, the station features five drive-through apparatus bays and a 33-foot training tower that will allow firefighters to practice high-ladder rescues.

Second-floor living quarters will accommodate up to eight firefighters and includes a spacious, glass-wrapped dayroom, fitness room and kitchen.

Location: Uxbridge, MA

Photos by Richard Mandelkorn