Arlington Fire Headquarters

This 17,000 square foot renovation of an iconic, octagon-shaped 1926 fire station in a prominent location in the town’s center provides modern, updated facilities. Work included re-purposing of under-used space in the lower level to accommodate a heavily-used training room, a fitness room, and industrial-quality laundry facility. On the main floor, the renovation included new overhead doors and windows, a public entrance and watch room. The upper floor, which houses crew quarters and offices, the renovation provided five single-occupancy dormitory rooms for overnight staff, a bright, spacious day room and kitchen/dining suite, chief’s private office suite, and a conference room inserted into unused space of the empty hose tower. 

Location: Arlington, MA

Project Achievements
LEED Gold Certified

Photos by Bruce T. Martin