Andover Newton Theological School I Wilson Chapel

The design of the Wilson Chapel at the Andover Newton Theological School grew from the need to facilitate the making of community, to assist in the formation of spiritual beings. The building is rooted in the long tradition of the New England meeting house - a space where worship, cultural events and civic decision-making occurred, organically fostering a sense of fellowship. Described by the Boston Globe as “a superb building… among the small gems of recent New England architecture”, the new Chapel created an opportunity to reinvent the meeting house, to craft a simple form and fill it with life.

Awards:
Faith & Form, Religious Art & Architecture Design Award
Faith and Form, Interfaith Forum on Religion, Art, & Architecture

Location: Newton, MA

Photos by Richard Mandelkorn